Προσκυνηματική Εκδρομή στο Σινά (22-27.10.19)

Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΕΡΑΚΑ 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ 

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΏΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: 

1η ΜΕΡΑ Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση στο καθορισμένο σημείο στις 5:00 και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο. Μετά τους ελέγχους πτήση με Aegean Airlines στις 07:30 για Κάιρο. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά για να προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, όπου θα δούμε και το κελάκι που ζούσε ο Άγιος Νεκτάριος. Στη συνέχεια (αναλόγως του χρόνου) θα δούμε από απόσταση τις περίφημες Πυραμίδες στην περιοχή Γκίζα, το μόνο από τα επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που υπάρχει σήμερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την χερσόνησο του Σινά για να γνωρίσουμε το μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά, στην πόλη Ραϊθώ που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο. Το απόγευμα άφιξη στους ξενώνες της Ιεράς Μονής του Θεοβαδίστου Όρους. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια ξενάγηση και προσκύνηση των λειψάνων της Αγίας Αικατερίνας. Μετά το πρωινό στον ξενώνα θα υπάρξει ανάβαση στο ασκητήριο του Αγίου Παϊσίου στην κορυφή της Αγίας Επιστήμης. Το απόγευμα Εσπερινός στο μοναστήρι και επίσκεψη στο Σκευοφυλάκειο και το Οστεοφυλάκιο της Μονής. Δείπνο και διανυκτέρευση. Τα ξημερώματα όποιος επιθυμεί θα μπορεί να ανέβει στην Αγία Κορυφή.

 

4η ΜΕΡΑ Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής (για όποιον το επιθυμεί) και πρωινό στον ξενώνα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Κάιρο, κάνοντας στάση στο γυναικείο Ησυχαστήριο της Φαράν. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου όπου θα έχουμε χρόνο για μία μικρή κρουαζιέρα στο Νείλο ποταμό και αναλόγως για δείπνο σε κάποιο τοπικό εστιατόριο.

 

5η ΜΕΡΑ Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Γύρω στα μεσάνυχτα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου μετά τους ελέγχους θα πετάξουμε με Aegean Airlines στις 03:10 τα ξημερώματα για Αθήνα. Άφιξη στις 06:10 περίπου και μεταφορά με πούλμαν στο ναό. 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Κάιρο – Αθήνα με Aegean Airlines. Διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στον ξενώνα της Μονής του Θεοβαδίστου Όρους (2 βράδια) και στο ξενοδοχείο Pyramids Park Resort στο Καΐρο (1 βράδυ) με ημιδιατροφή. Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Βίζα Αιγύπτου, Φόροι Αιγύπτου και Σινά, βαρκάδα στο Νείλο. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. 

Κόστος εκδρομής 700€

Τηλ. Επικοινωνίας : 6977396923 κ. Ελισάβετ 

Συνοδός: κ. Λυκούργος Μαρκούδης

 

Εγγραφές μέχρι 10 Οκτωβρίου